#

Bestuur

Bestuur

Wie organiseren al die leuke inhoudelijke activiteiten nou eigenlijk? Hieronder stelt het bestuur zich aan je voor.

Person portrait

Ruben

Voorzitter

Hoi allemaal, ik ben Ruben, en ik ben de voorzitter van dit prachtige bestuur. In 2016 kwam ik vanuit het verre oosten bij de afdeling terecht. Ik had al eerder een aantal landelijke activiteiten van de JD bezocht, maar ik was nog nooit bij een lokale afdeling aangehaakt. Bij Leiden-Haaglanden veranderde dat en voelde ik me al snel als een vis in het water tussen de diverse groep mensen van de JD Leiden-Haaglanden. De unieke combinatie van inhoud en gezelligheid sprak me direct aan en is de reden dat ik zo vaak op de activiteiten te vinden ben. Graag draag ik daar mijn steentje bij door me in te zetten voor onze afdeling.

Als voorzitter van de afdeling draag ik zorg voor de presentatie naar de leden, de communicatie naar buiten, en de hoofdlijnen van het bestuur. Heb je een idee over hoe we deze afdeling nog mooier kunnen maken? Stuur me dan een mailtje, of kom op onze volgende activiteit langs en spreek me even aan.

Person portrait

Rens

Secretaris

Hoi allemaal! Ik ben Rens, en ik woon en werk in het prachtige Delft. Ik ben eind 2016 lid geworden van de JD, en dat beviel zo goed dat ik me komend jaar ook actief wil inzetten voor Leiden-Haaglanden. Overdag ben ik een doodnormale promovendus, en werk ik bij de TU aan mijn proefschrift over elektriciteitsmarkten, maar als de dinsdagavond valt metamorfoos ik in de Secretaris van onze afdeling. Als AS zorg ik voor de communicatie binnen het afdelingsbestuur en met de leden. Omdat andere afdelingen stiekem ook best gezellig zijn, wil ik werk maken van gezamenlijke activiteiten met andere afdelingen en de inhoudelijke werkgroepen. De combinatie van inhoud en gezelligheid lukt natuurlijk nergens zo goed als in Leiden-Haaglanden. Voor dat eerste zorgt het bestuur, maar de leden voor het laatste. Ik hoop dan ook velen van jullie bij onze activiteiten te zien. 
Voor vragen en suggesties sta ik altijd open, dus neem gerust contact op via secretaris.leidenhaaglanden@jd.nl, of gewoon tijdens een van onze activiteiten.

Person portrait

Esther

Bestuurslid Promotie

Hoi, ik ben Esther! Aankomend jaar zal ik de functie van bestuurslid Promotie bekleden. Ik ben 19 jaar oud en ben geboren en getogen Leidenaar. Aangezien ik zoveel van Leiden hou ben ik daar ook de studie Politicologie: internationale betrekkingen en organisaties gaan doen :). Ik vind social media interessant en nieuwe leden actief krijgen lijkt me een leuke uitdaging, daarom ben ik gegaan voor de functie promo. 
Een jaar geleden ben ik lid geworden van de JD en eigenlijk vanaf de eerste keer voel ik me er thuis. Dit komt doordat er totaal verschillende mensen het samen heel gezellig kunnen hebben en je er je horizon kan verbreden.
Aankomend jaar wil ik me inzetten om nieuwe leden en nog niet actieve leden te betrekken. Daarnaast een paar leuke introductie activiteiten organiseren waar nieuwe leden onze afdeling kunnen leren kennen. 
Mocht je nog vragen, tips of ideeën hebben, kan je me altijd bereiken via de Facebookpagina Jonge Democraten Leiden-Haaglanden of via de mail:  promotie.leidenhaaglanden@jd.nl
Hopelijk tot snel een keer!

Person portrait

Marcelien

Penningmeester

Hee! Mijn naam is Marcelien Callenbach en ben 21 jaar. Ik woon in Leiden en studeer hier politicologie, verder ga ik volgend jaar economie studeren aan de Uva. Ik ben sinds 2015 lid bij de JD, de gezellige en welkome sfeer die de JD voor mij altijd heeft uitgestraald heeft er toe geleid dat ik me dit jaar extra wilde inzetten via de bestuursfunctie penningmeester bij Leiden-Haaglanden. De keuze voor deze functie was makkelijk aangezien ik dit jaar een tweede studie economie ga doen en ik het leuk vind me bezig te houden met de financiële kant van het verhaal.

Als penningmeester houd ik toezicht op het financiële beleid van de afdeling en geef ik op deze manier vorm aan plannen en op wat voor manier deze mogelijk zijn. Een uitdaging hierbij is te kijken naar alle mogelijkheden en niet altijd de meest voor de hand liggende opties te kiezen, maar met een creatief oog te kijken naar alle leuke dingen die mogelijk zijn! Hier heb ik heel veel zin in!

Mocht je vragen of goeie suggesties hebben dan hoor ik het graag! Ik ben te bereiken via email of natuurlijk tijdens een activiteit!

Person portrait

Anne Mathilde

Bestuurslid Politiek&Pers

Met veel plezier zal dit jaar de functie van bestuurslid Politiek en Pers vervullen binnen de JD Leiden-Haaglanden. Daarnaast zal ik aankomend jaar druk bezig zijn met afstuderen. Vorig jaar ben ik vanuit Groningen verhuisd naar Den Haag om te beginnen aan de master Biomedical Engineering aan de TU Delft. Al lange tijd was ik politiek geïnteresseerd en Den Haag leek mij de ideale stad om invulling te geven aan deze interesse. De standpunten van de JD passen goed bij mijn progressieve kijk op de wereld, en ook de borrels na afloop van de activiteiten zorgden ervoor dat ik met veel plezier bleef komen. Dit jaar zou ik me graag willen inzetten om de standpunten van de JD over te brengen naar buiten, en daarbij zou ik me willen richten op de gemeenteraadsverkiezingen. Momenteel zit ik nog anderhalve maand in San Diego voor een stage, maar in september hoop ik jullie allemaal te leren kennen op een van onze activiteiten! Als jullie goede ideeën hebben voor bijvoorbeeld een artikel, een politiek activiteit of jullie willen helpen bij het maken van amendementen voor de gemeenteraadsverkiezing, dan kun je altijd per email contact met me opnemen.

Tot snel, Anne Mathilde.

Person portrait

Casper

Secretaris Internationaal

Mijn naam is Casper en ik ben Secretaris Internationaal van de afdeling Leiden-Haaglanden. Daarnaast studeer ik Europees Recht aan de universiteit Leiden.
Als Secretaris Internationaal ontferm ik me over het organiseren van activiteiten over internationale thema’s. Den Haag is hier natuurlijk dé uitgelezen plek voor als stad met een internationaal gezicht op het gebied van vrede en recht. Daarnaast is het mijn taak contacten te onderhouden met politieke jongeren organisaties in het buitenland en organiseer ik bijvoorbeeld de twinning, een reis naar een van de aanverwante PJO’s in het buitenland. Ook geef ik leiding aan de commissie Internationaal van de afdeling.
Lijkt het je leuk mee te denken over te organiseren activiteiten en met andere geïnteresseerden te praten over internationale politiek? Kom dan bij de commissie! Om je hiervoor aan te melden of voor verdere vragen kun je bij me terecht door een mailtje te sturen. Hopelijk ontmoet ik je snel op een van onze activiteiten, tot dan!
Person portrait

Tirza

Bestuurslid Organisatie

Hoi! Ik ben Tirza. Door mijn studie International Relations and Organisations ben ik afgelopen naar Den Haag verhuist. Ik was al een tijdje lid bij de JD, maar sinds ik actief werd bij de afdeling Leiden Haaglanden heb ik echt mijn plek gevonden in onze enthousiaste afdeling. Daardoor wilde ik mij graag meer inzetten voor onze mooie afdeling.

Als bestuurslid Organisatie zorg ik dat de dinsdagavond activiteiten leerzaam, interessant en gezellig blijven samen met de rest van het bestuur. Maar ook buiten onze reguliere activiteiten wil ik voor onze afdeling extra activiteiten als trainingen of uitjes organiseren. Mijn doel is om van Leiden-Haaglanden samen een nog actievere en hechtere afdeling te maken.
Heb jij een idee of tip voor een activiteit van onze afdeling? Stuur dan een mailtje naar organisatie.leidenhaaglanden@jd.nl.
Hopelijk tot snel op een van de activiteiten of borrels!