#

Bestuur

Bestuur

Wie organiseren al die leuke inhoudelijke activiteiten nou eigenlijk? Hieronder stelt het bestuur zich aan je voor.

Person portrait

Tirza

Voorzitter

Heb jij een idee of tip voor een activiteit van onze afdeling? Stuur dan een mailtje naar voorzitter.leidenhaaglanden@jd.nl.
Hopelijk tot snel op een van de activiteiten of borrels!

Person portrait

Yvet

Algemeen secretaris

Hi allemaal,

Ik ben Yvet, en het komende jaar zal ik de rol van Algemeen Secretaris op mij nemen.  Samen met mijn bestuursgenoten wil ik ervoor zorgen dat de afdeling Leiden-Haaglanden een plek blijft waarbinnen interessante gesprekken, goede borrels en leuke activiteiten plaatsvinden. Als kersvers lid kwam ik een jaar geleden aan op het introductieweekend zonder enig idee te hebben over de Jonge Democraten en onze afdeling. Na dit weekend was ik helemaal verkocht en het afgelopen jaar heb ik kennis leren maken met de veelzijdigheid die de JD bezit. Elke activiteit, avond en gesprek is weer anders, maar de relaxte sfeer en de gezelligheid is altijd aanwezig.

Als secretaris wil ik me dan ook inzetten om de sfeer binnen onze afdeling over te brengen naar de buitenwereld. Ben je benieuwd naar onze afdeling, kom dan vooral eens langs! En voor vragen en suggesties sta ik altijd open, dus neem gerust contact op via secretaris.leidenhaaglanden@jd.nl, of spreek me aan op een van onze activiteiten.

Person portrait

Marcelien

Penningmeester

Hee! Mijn naam is Marcelien Callenbach en ben 21 jaar. Ik woon in Leiden en studeer hier politicologie, verder ga ik volgend jaar economie studeren aan de Uva. Ik ben sinds 2015 lid bij de JD, de gezellige en welkome sfeer die de JD voor mij altijd heeft uitgestraald heeft er toe geleid dat ik me dit jaar extra wilde inzetten via de bestuursfunctie penningmeester bij Leiden-Haaglanden. De keuze voor deze functie was makkelijk aangezien ik dit jaar een tweede studie economie ga doen en ik het leuk vind me bezig te houden met de financiële kant van het verhaal.

Als penningmeester houd ik toezicht op het financiële beleid van de afdeling en geef ik op deze manier vorm aan plannen en op wat voor manier deze mogelijk zijn. Een uitdaging hierbij is te kijken naar alle mogelijkheden en niet altijd de meest voor de hand liggende opties te kiezen, maar met een creatief oog te kijken naar alle leuke dingen die mogelijk zijn! Hier heb ik heel veel zin in!

Person portrait

Nathan

Bestuurslid Politiek en Pers

Na vrijwilligerswerk voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017 ben ik direct lid geworden van de Jonge Democraten. We zijn inmiddels iets meer dan een jaar verder en de Jonge Democraten zit in mijn hart en nieren. #JDLiefde De heerlijk laagdrempelige wijze om politiek te bespreken inclusief borrels met gezellige mensen en volle programma spreken me al een jaar aan en ben er altijd met plezier heen gegaan. In een jaar tijd heb ik veel geleerd door de JD. Als bestuurslid politiek en pers wil ik vooral verbinding maken met de lokale afdelingen van D66 in de regio Leiden-Haaglanden en het JD-geluid duidelijk te laten horen. Met drie verkiezingen op komst volgend jaar is samenwerken heel belangrijk natuurlijk. Als meest Europa vriendelijke partij moet dat helemaal goed komen. Daarnaast wil ik ook onze afdeling meer op de kaart zetten in de lokale en regionale media.

Zelf heb ik een communicatie achtergrond en als je zelf leuke ideeën betreft media of politieke inhoud, schroom dan niet om mij aan te tikken tijdens de activiteiten of stuur een mailtje!

Person portrait

Floris-Jan

Bestuurslid Promotie

Hoi, mijn naam is Floris-Jan Blok en ik ben 23 jaar. Ik woon in Leiden en studeer hier ook. Ik studeer Geschiedenis en ben daarnaast werkzaam bij ProDemos – huis voor Democratie en Rechtsstaat – in Den Haag. Ik ben sinds 2016 lid van de JD en heb mij pas vanaf 2017 actief ingezet bij de JD en D66, met nu als gevolg dat ik mij dit jaar enorm actief in wil zetten als bestuurslid promotie. De JD heeft altijd voor een welkome en gezellige sfeer gezorgd waar er ruimte is voor verschillende ideeën, dit heeft mij gemotiveerd om meer te doen dan alleen meepraten. De functie promotie spreekt mij aan omdat ik overtuigd ben dat een belangrijk deel van een boodschap is hoe je die brengt.

Met drie mooie verkiezingen in dit jaar zal ik genoeg uitdagingen voor de boeg hebben. Ik zal mij dus inzetten om de verschillende campagnes in goede banen te leiden. Hier kan geen gebrek zijn aan creativiteit en vastberadenheid, dit hoop ik dan ook zeker bij te dragen aan de gehele campagne. Dit vind ik een mooie uitdaging voor komend jaar!

Wil jij nu zelf ook meewerken aan de campagne of heb je goede suggesties? Ik ben te bereiken via email of natuurlijk tijdens een activiteit!

Person portrait

Rens

Secretaris Internationaal

Hey! Ik ben Rens de Groot en ik ben 21 jaar. Ik woon nu 3 jaar in Den Haag, ben net klaar met mijn studie International Studies en vanaf september 2018 begin ik aan de master Crisis and Security Management aan de Universiteit Leiden. Ook al ben ik pas sinds eind 2017 lid bij de JD, ik voelde me er meteen al thuis door de fijne en open sfeer. Daardoor ben ik vrijwel meteen lid geworden van de Commissie Internationaal waarbij ik heb geholpen met het organiseren van de twinning naar Oslo in mei 2018. Door mijn studie en door lid te zijn van de Commissie Internationaal leek het mij heel leuk om Secretaris Internationaal te worden voor onze afdeling, waarmee ik hopelijk ook mijn steentje kan bijdragen aan de fijne sfeer die op onze afdeling hangt. Als Secretaris Internationaal organiseer ik internationale activiteiten, bijvoorbeeld op de dinsdagavond, maar een ander voorbeeld is natuurlijk de twinning. Daarnaast beheer ik natuurlijk de Commissie Internationaal, waarmee ik deze internationaal inhoudelijke activiteiten organiseer. Mocht je meer willen weten of een keertje komen kijken bij de commissie mag je me altijd een mailtje sturen of je kunt me aanspreken op een activiteit!