#

Organisatie

Organisatie

Voorzitter

 

Ruben voorzitter.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl.

Algemeen secretaris

Hoi allemaal! Ik ben Rens, en ik woon en werk in het prachtige Delft. Ik ben eind 2016 lid geworden van de JD, en dat beviel zo goed dat ik me komend jaar ook actief wil inzetten voor Leiden-Haaglanden. Overdag ben ik een doodnormale promovendus, en werk ik bij de TU aan mijn proefschrift over elektriciteitsmarkten, maar als de dinsdagavond valt metamorfoos ik in de Algemeen Secretaris van onze afdeling. Als AS zorg ik voor de communicatie binnen het afdelingsbestuur en met de leden. Omdat andere afdelingen stiekem ook best gezellig zijn, wil ik werk maken van gezamenlijke activiteiten met andere afdelingen en de inhoudelijke werkgroepen. De combinatie van inhoud en gezelligheid lukt natuurlijk nergens zo goed als in Leiden-Haaglanden. Voor dat eerste zorgt het bestuur, maar de leden voor het laatste. Ik hoop dan ook velen van jullie bij onze activiteiten te zien.
Voor vragen en suggesties sta ik altijd open, dus neem gerust contact op via secretaris.leidenhaaglanden@jd.nl, of gewoon tijdens een van onze activiteiten.

Penningmeester

Hee! Mijn naam is Marcelien Callenbach en ben 21 jaar. Ik woon in Leiden en studeer hier politicologie, verder ga ik volgend jaar economie studeren aan de Uva. Ik ben sinds 2015 lid bij de JD, de gezellige en welkome sfeer die de JD voor mij altijd heeft uitgestraald heeft er toe geleid dat ik me dit jaar extra wilde inzetten via de bestuursfunctie penningmeester bij Leiden-Haaglanden. De keuze voor deze functie was makkelijk aangezien ik dit jaar een tweede studie economie ga doen en ik het leuk vind me bezig te houden met de financiële kant van het verhaal.

Als penningmeester houd ik toezicht op het financiële beleid van de afdeling en geef ik op deze manier vorm aan plannen en op wat voor manier deze mogelijk zijn. Een uitdaging hierbij is te kijken naar alle mogelijkheden en niet altijd de meest voor de hand liggende opties te kiezen, maar met een creatief oog te kijken naar alle leuke dingen die mogelijk zijn! Hier heb ik heel veel zin in!

Mocht je vragen of goeie suggesties hebben dan hoor ik het graag! Ik ben te bereiken via penningmeester.leidenhaaglanden@jd.nl of natuurlijk tijdens een activiteit!

Secretaris Politiek & Pers

Met veel plezier zal dit jaar de functie van Secretaris Politiek en Pers vervullen binnen de JD Leiden-Haaglanden. Daarnaast zal ik aankomend jaar druk bezig zijn met afstuderen. Vorig jaar ben ik vanuit Groningen verhuisd naar Den Haag om te beginnen aan de master Biomedical Engineering aan de TU Delft. Al lange tijd was ik politiek geïnteresseerd en Den Haag leek mij de ideale stad om invulling te geven aan deze interesse. De standpunten van de JD passen goed bij mijn progressieve kijk op de wereld, en ook de borrels na afloop van de activiteiten zorgden ervoor dat ik met veel plezier bleef komen. Dit jaar zou ik me graag willen inzetten om de standpunten van de JD over te brengen naar buiten, en daarbij zou ik me willen richten op de gemeenteraadsverkiezingen. Momenteel zit ik nog anderhalve maand in San Diego voor een stage, maar in september hoop ik jullie allemaal te leren kennen op een van onze activiteiten! Als jullie goede ideeën hebben voor bijvoorbeeld een artikel, een politiek activiteit of jullie willen helpen bij het maken van amendementen voor de gemeenteraadsverkiezing, dan kun je altijd contact met me opnemen via: politiek.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl. Tot snel, Anne Mathilde.

 

Secretaris Promotie

 

Hoi, ik ben Esther! Aankomend jaar zal ik de functie van secretaris Promotie bekleden. Ik ben 19 jaar oud en ben geboren en getogen Leidenaar. Aangezien ik zoveel van Leiden hou ben ik daar ook de studie Politicologie: internationale betrekkingen en organisaties gaan doen :). Ik vind social media interessant en nieuwe leden actief krijgen lijkt me een leuke uitdaging, daarom ben ik gegaan voor de functie promo.
Een jaar geleden ben ik lid geworden van de JD en eigenlijk vanaf de eerste keer voel ik me er thuis. Dit komt doordat er totaal verschillende mensen het samen heel gezellig kunnen hebben en je er je horizon kan verbreden.
Aankomend jaar wil ik me inzetten om nieuwe leden en nog niet actieve leden te betrekken. Daarnaast een paar leuke introductie activiteiten organiseren waar nieuwe leden onze afdeling kunnen leren kennen.
Mocht je nog vragen, tips of ideeën hebben, kan je me altijd bereiken via de Facebookpagina Jonge Democraten Leiden-Haaglanden of via de mail:  promotie.leidenhaaglanden@jd.nl

Hopelijk tot snel een keer!

Secretaris Organisatie

Hoi, mijn naam is Dylan en ik ben 22 jaar. Ik ben woonachtig in Den Haag en studeer bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Op dit moment vervul ik de functie van secretaris organisatie binnen het bestuur.
Ik heb voor deze functie gekozen, omdat je deze functie naar eigen inzicht kan invullen. Zo kan ik ontdekken welke onderwerpen interessant zijn voor de afdeling, om daarover activiteiten te organiseren.

Dit jaar zou ik graag binnen de JD de volgende dingen leren: ik wil graag een netwerk opbouwen, meer vrienden maken, leren hoe je een goeie activiteit opzet en hoe je goed kan functioneren als bestuurder en in samenwerkingsverband.

Waarom ik lid ben geworden van de JD? Ik wilde naast mijn studie graag lid worden van een bepaalde vereniging. Toen ik ontdekte dat ik politiek erg leuk vond, kwam ik er ook achter dat het liberalisme mij erg aansprak. Vandaar dat ik uiteindelijk uitkwam bij de JD, omdat het JD een progressief liberale vereniging is met zowel inhoud als gezelligheid. Dat is ook meteen wat voor mij de JD zo leuk maakt: De goeie verdeling tussen inhoud en gezelligheid. Er is genoeg ruimte voor een inhoudelijke discussie tijdens de activiteiten en na afloop is er altijd een gezellige borrel.

Ik leef ook bij het motto: ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.’ En de JD speelt daar een rol in.
Jullie kunnen mij altijd bereiken via organisatie.leidenhaaglanden@jd.nl

Secretaris Internationaal

Mijn naam is Jelle Dobbelaar en ik ben Secretaris Internationaal van de afdeling Leiden-Haaglanden. Daarnaast studeer ik politicologie aan de universiteit Leiden.

Als Secretaris Internationaal ontferm ik me over het organiseren van activiteiten over internationale thema’s. Den Haag is hier natuurlijk dé uitgelezen plek voor als stad met een internationaal gezicht op het gebied van vrede en recht. Daarnaast is het mijn taak contacten te onderhouden met politieke jongeren organisaties in het buitenland en organiseer ik bijvoorbeeld de twinning, een reis naar een van de aanverwante PJO’s in het buitenland. Ook geef ik leiding aan de commissie Internationaal van de afdeling.

Lijkt het je leuk mee te denken over te organiseren activiteiten en met andere geïnteresseerden te praten over internationale politiek? Kom dan bij de commissie! Om je hiervoor aan te melden of voor verdere vragen kun je bij me terecht door een mailtje te sturen naar: internationaal.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl. Hopelijk ontmoet ik je snel op een van onze activiteiten, tot dan!