#

Jonge Democraten Leiden-Haaglanden willen samen met D66 een Jongerenraad in de provincie

Jonge Democraten Leiden-Haaglanden willen samen met D66 een Jongerenraad in de provincie

Jonge Democraten Leiden-Haaglanden willen samen met D66 een Jongerenraad in de provincie: ‘'Het is eindelijk tijd voor jongeren participatie in de provincie'

 

Den Haag - De Jonge Democraten Leiden-Haaglanden maken zich sterk voor een Jongerenraad in de provincie Zuid-Holland. Door middel van een aangenomen motie op het Regiocongres is het nu opgenomen in het verkiezingsprogramma van D66 Zuid-Holland voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.

 

Door middel van een Jongerenraad willen de Jonge Democraten de afstand tussen jongeren en de provincie zo veel mogelijk verkleinen. Veel jongeren hebben namelijk op dit moment weinig kennis waar de provincie zich mee bezighoudt. Juist een Jongerenraad, die een keer per maand mee vergadert met de Provincie, kan goed deze kennis overbrengen naar jongeren omdat deze jongeren in de Jongerenraad zich actief houden met provinciale politiek.

 

Samen met D66 Zuid-Holland hebben de Jonge Democraten goed gekeken hoe een Jongerenraad tot stand kan komen. Jongeren kunnen zich inzetten als ambassadeur voor de provincie, en vertegenwoordigen daarnaast een jonge stem in de provincie. Ook zullen zij zich actief inzetten om de provincie en waar de provincie zich voor inzet promoten op scholen om andere jongeren te enthousiasmeren.

 

Juist nu moet ook de stem van jongeren vertegenwoordigd worden. Een goed voorbeeld is het Klimaatprotest dat vandaag in Den Haag, waar ongeveer 4000 scholieren voor actie gaan voeren.

 

Ook zijn de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden blij dat er Jonge Democraten-leden zich verkiesbaar hebben gesteld voor de provincie, namelijk: Laura Nijenhuis (8), Frank Mols (13), Peet Wijnen (17), Sjoerd Looijen (21) en Robin Tulp (43).