Commissies

Commissies

Lijkt het je leuk om actief te worden binnen onze afdeling? Schuif dan eens aan bij een van de vele commissies die onze afdeling rijk is! Houd je van debatteren, ben je geïnteresseerd in politiek of wil je, je graag internationaal oriënteren? Bij JD Leiden-Haaglanden kan het allemaal! Ook hebben we een Commissie Lokaal, die zich speciaal richt op thema's die buiten Den Haag en Leiden leven!

Scroll snel verder om te zien wat er voor jou bij zit!

Commissie Debat

Onder de indruk van Tweede Kamerdebatten of denk je na elk televisiedebat tussen politici: ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’ Achter debatteren zit meer techniek dan je denkt en het mooie is: je kunt het leren! De Commissie Debat van JD Leiden-Haaglanden is voor jou de kans om er kennis mee te maken.

Samen met het team volg je trainingen, bezoekt debatten in de Tweede en Eerste Kamer en gaat het vooral zelf in de praktijk toepassen.

Denk jij dat je een bijdrage kan leveren aan ons team, wil je het graag leren of er meer over weten? Mail dan naar de voorzitter van onze afdeling via voorzitter.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl, hopelijk gaan we snel een debat met je aan!

 

 

 

Commissie Politiek en Pers

Ben je enthousiast, heb je ideeën over oplossingen voor (lokale) maatschappelijke vraagstukken en ben je geïnteresseerd in politiek? Dan is de Commissie Politiek & Pers wat voor jou!

 

Deze commissie houdt zich bezig met de politieke standpunten van de afdeling en de lokale politiek. We organiseren leuke activiteiten waarbij we sprekers uitnodigen en nadenken over actuele politieke problemen.

 Als team verdiept de commissie zich ook in thema’'s waar Jonge Democraten waarde aan hechten, zoals duurzaamheid, bestuurlijke hervormingen en liberalisering, met een blik op onze partijprogramma's. 

Om de week komt het team bijeen onder leiding van de Secretaris Politiek & Pers maar de leden hebben alle vrijheid om met initiatieven en ideeën te komen- niets ligt vast!

 

 

 De Commissie Politiek & Pers vergadert tweewekelijks. Voor vragen en/of aanmeldingen kun je contact op nemen met de Secretaris Politiek via politiek.leidenhaaglanden@gmail.com

 

Commissie Lokaal

Ben jij een politiek geïnteresseerde JD'er die niet uit Leiden of Den Haag komt? We want you in the Commissie Lokaal! De Commissie Lokaal is namelijk op zoek naar versterking! De commissie focust zich op activiteiten in de afdeling buiten Leiden en Den Haag. Zij organiseert discussieavonden, debatten en avonden met gastsprekers. Politiek gezien beperkt het zich niet tot de lokale politiek. Het staat de commissie volledig vrij om activiteiten over een willekeurig thema te organiseren.

Lijkt het jou leuk om samen met een geweldig team, met een enorme vrijheid actuele politieke activiteiten te organiseren, dan is de Commissie Lokaal zeker iets voor jou! Geïnteresseerd en wil je een keertje komen kijken of heb je vragen?

Stuur een mail naar voorzitter.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om de sfeer te proeven tijdens een van onze activiteiten.

Commissie Internationaal

Je kunt er niet meer omheen: internationale politiek. Je wordt om de oren geslagen met internationaal nieuws. Van Syrië tot de Europese Unie, er gebeurt veel in de wereld. In tijden van vergevorderde globalisatie en internationale politieke verwevenheid kun je je niet beperken tot je eigen landje. Binnen de Commissie Internationaal staat de internationale discussie centraal. Met een aantal internationaal georiënteerde JD’ers ga je de discussie aan en organiseer je elke maand een internationale activiteit over een actueel onderwerp.

Om lid te worden is geen uitgebreide kennis van internationale politiek vereist, maar een gezonde dosis interesse. Het is niet noodzakelijk dat je verantwoordelijkheden op je neemt. Als je enkel voor discussie (en/of gezelligheid) komt, is dat ook prima. Mail voor vragen of aanmeldingen naar: internationaal.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl

 

Commissie Promotie & Organisatie

Bij de commissie  Promotie stimuleer en motiveer je bestaande leden om een actieve rol te vervullen binnen de vereniging. Daarnaast bedenk je ideeën om politiek geïnteresseerde jongeren te enthousiasmeren zich aan te sluiten bij de Jonge Democraten. Naast deze kerntaken van de commissie is hier onlangs nog een belangrijke nieuwe taak aan toegevoegd: het organiseren van de activiteiten van de afdeling! Kortom, als lid van de Cmmissie Promotie & Organisatie zet je de Jonge Democraten regionaal op de kaart!

Bij interesse of vragen kun je mailen naar promotie.leidenhaaglanden@jongedemocraten.nl.  

 

 

 

Nieuws

Congresboek JD Leiden Haaglanden 15 december 2015

Beste allemaal, Het congresboek van de JD Leiden Haaglanden kun je bezichtigen via deze link. We hopen dat jullie er klaar voor zijn en net zoveel zin hebben als wij in een terugblik op het afgelop...

Lees meer...

Weblog

Activiteitsverslag - de Metropoolregio

Deze laatste woensdag van november zijn we in Delft in gesprek gegaan over de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Voor mij als Delftenaar uit het Leiden-Haaglanden-bestuur is dit dan ook een mooie t...

Lees meer...

dinsdag 21 november 19:30
Fake News en Populisme - Leiden-Haaglanden
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden
donderdag 30 november 19:30
Campagnebrainstorm - Leiden-Haaglanden
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
dinsdag 05 december 19:30
AAV 5 december - Leiden-Haaglanden
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitter

© 2017 Jonge Democraten