#

Slopen, die pier!

17 Apr 2012

Het familiebedrijf Van der Valk heeft aangekondigd de pier in Scheveningen te willen verkopen. De PVV Den Haag vreest voor de toekomst van de pier en pleit voor een reddingsplan. De Jonge Democraten van Leiden- Haaglanden denken daar anders over: “Het feit dat er gesproken wordt over een reddingsplan spreekt boekdelen over de fysieke staat en de potentie tot commerciële uitbating van de huidige pier. Het is een ouderwetse toeristentrekpleister die zijn beste tijd heeft gehad. ” aldus afdelingsvoorzitter Dean Glasbergen.        

De boulevard van Scheveningen ondergaat op dit moment een grote herstructurering. De Jonge Democraten vinden dit daarom hét moment om in te grijpen. “Het besluit tot verkoop van Van der Valk had op geen beter moment kunnen komen, de sloop kan meegenomen worden in de huidige herstructurering zodat Scheveningen in één klap meegenomen kan worden naar de 21e eeuw” vindt de voorzitter. "De uitbating door Van der Valk was onrendabel, wij zien geen aanleiding om aan te nemen dat dit in de toekomst op andere manieren wel te verwezenlijken zal zijn.”


Een deel van de pier is al jaren geleden al opgegeven, hier was vroeger een museum gevestigd. De palen zijn te zwak voor een nieuw bouwwerk en binnen is asbest aangetroffen. Dit deel staat al jaren leeg. In totaal heeft Van der Valk naar verluid 24,5 miljoen euro in het bouwwerk geïnvesteerd. “Het lijkt een bodemloze put”. De Jonge Democraten raden de gemeente Den Haag aan niet meer te betalen dan het symbolische bedrag van één euro, hetzelfde bedrag dat Van der Valk destijds in guldens heeft betaald. “Met de wisselkoers van de gulden in 2001 heeft Van der Valk dan ruim 200% rendement op de eerste investering gemaakt, wat een goede score is" aldus Paul de Lange- secretaris politiek van de afdeling.

 

Voor commentaar kunt u contact opnemen met afdelingsvoorzitter Dean Glasbergen:

dean.glasbergen@jd.nl

T: 0653955645

Categorie: Nieuws