#

Jonge Democraten openen gender-neutrale wc's

14 Nov 2013

De Jonge Democraten Leiden - Haaglanden openen 15 november om 16:00 gender-neutrale wc's op station Den Haag HS. Daarmee willen zij aandacht vragen voor interseksuelen en transgenders, die gedwongen worden zich te registreren als vrouw of man en daarmee in hun keuzevrijheid belemmerd worden. De Democraten willen hen de optie geven zich te registeren als "neutraal".

 In Duitsland wordt ouders sinds kort de optie gegeven om een pas geboren baby met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken (interseksuelen) te registeren zonder geslacht. De Jonge Democraten willen dat deze mogelijkheid ook in Nederland doorgevoerd wordt, maar zien dit slechts als een eerste stap. Niet alleen interseksuelen, maar ook transgenders zouden in de toekomst de mogelijkheid moeten hebben zich te registreren als neutraal.

Voorzitter Charlotte de Roon van de Jonge Democraten Leiden - Haaglanden vindt het niet meer dan logisch dat deze optie er moet zijn: "Voor veel mensen is het heel moeilijk dat ze zich verplicht moeten registeren als man of vrouw. Ze voelen zich misschien geen van beide." De Democraten benadrukken dat het hier om keuzevrijheid gaat. De Roon: "We moeten zoveel mogelijk voorkomen dat mensen in hokjes gestopt worden waarin zij zich niet thuis voelen."

Categorie: Nieuws