Blogpost

Jonge Democraten Leiden-Haaglanden verontwaardigd over het toekomstig tram beleid

De Jonge Democraten Leiden - Haaglanden zijn niet tevreden over de gang van zaken omtrent de verbouwingen van het tramspoor en haltes. Alle haltes en tramsporen in Den Haag worden momenteel aangepast in verband met de komst van nieuwe trams. Daarom is de verbazing bij de jongeren des te groter, aangezien bij deze verbouwingen niet overal actuele vertrektijden bij de haltes worden geplaatst. Het komt te vaak voor dat mensen staan te wachten bij een halte en geen idee hebben wanneer en überhaupt of de tram nog komt. Informatie is momenteel niet beschikbaar bij veel haltes en in de huidige tijd dient een stad als Den Haag voorop te lopen in dit soort zaken!

De verbouwingen van de tramsporen en haltes zijn uiteraard een goede zaak. Den Haag loopt achter op het gebied van het OV en dat draagt uiteraard niet bij tot het aanmoedigen van het gebruik ervan. Wanneer men dan besluit deze verbouwingen door te zetten en in te zetten op een beter tram netwerk in Den Haag, moet ook gestreefd worden het beste eruit te halen wat erin zit. Inwoners van Den Haag staan momenteel te vaak in de kou en de regen te wachten op trams die niet komen.

De Jonge Democraten zijn zich ervan bewust dat een tram af en toe uitvalt en te maken heeft met vertragingen. Anno 2015 is het echter wel noodzakelijk dat iedereen hiervan op de hoogte is! Wanneer de gemeente Den Haag er niet voor zorgt dat er actuele vertrektijden bij alle haltes geplaatst worden, negeert de volksvertegenwoordiging de inwoners die afhankelijk zijn van de tram.

Bovendien past dit beleid niet bij een milieuvriendelijke stad die OV gebruik aanmoedigt. Den Haag heeft de vuilste straat in Nederland en staat daarnaast met drie straten in de top tien van de vuilste straten van Nederland. De gemeente dient er daarom alles aan te doen om de fiets en het OV zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De Jonge Democraten Leiden-Haaglanden roepen de gemeente op verantwoordelijkheid te nemen, te luisteren naar haar inwoners en actuele vertrektijden bij de haltes te plaatsen!

 

Christiaan Wever, voorzitter Jonge Democraten Leiden-Haaglanden

0614871790

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Congresboek JD Leiden Haaglanden 15 december 2015

Beste allemaal, Het congresboek van de JD Leiden Haaglanden kun je bezichtigen via deze link. We hopen dat jullie er klaar voor zijn en net zoveel zin hebben als wij in een terugblik op het afgelop...

Lees meer...

Weblog

Activiteitsverslag - de Metropoolregio

Deze laatste woensdag van november zijn we in Delft in gesprek gegaan over de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Voor mij als Delftenaar uit het Leiden-Haaglanden-bestuur is dit dan ook een mooie t...

Lees meer...

dinsdag 21 november 19:30
Fake News en Populisme - Leiden-Haaglanden
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden
donderdag 30 november 19:30
Campagnebrainstorm - Leiden-Haaglanden
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
dinsdag 05 december 19:30
AAV 5 december - Leiden-Haaglanden
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitter

© 2017 Jonge Democraten