#

Jonge Democraten: experiment met legale wietteelt moet er komen

23 Dec 2013

Leiden – De Jonge Democraten Leiden - Haaglanden vinden dat Ivo Opstelten zijn besluit om in Leiden experimenten met legale wietteelt te verbieden moet herzien. Het uitgebreide plan van aanpak van de gemeente Leiden, ‘Wie teelt?’, heeft de Minister van Veiligheid en Justitie er niet toe kunnen bewegen om de lichten op groen te zetten.

De Jonge Democraten verbazen zich over dat besluit. Volgens Charlotte de Roon, voorzitter van de afdeling, is het al langer overduidelijk dat er problemen heersen rondom de inkoop van softdrugs: “Een belachelijk besluit van Opstelten, die zijn kop in het zand steekt en niet zoekt naar oplossingen." De achterdeurproblematiek is bekend: coffeeshophouders mogen wel wiet verkopen, maar deze wiet mag niet legaal geteelt worden. Hierdoor wordt niet in kaart gebracht van wie de wiet precies gekocht wordt en wat de kwaliteit van het product is. De Roon: "Het is daarom ook goed dat de gemeente Leiden de intentie heeft om de problemen aan te pakken en met creatieve oplossingen komt.”

De Jonge Democraten zien in de experimenten met legale wietteelt ook kansen van andere aard voor de stad: lege panden en braakliggende grond kunnen zo een nieuwe bestemming krijgen. Ze hopen dat de politiek het er niet bij laat zitten, en dat de minister zijn besluit herziet.

Categorie: Nieuws