#

Geef openingstijden vrij

10 Apr 2014

Leiden – De Jonge Democraten Leiden – Haaglanden vinden dat in Leiden de openingstijden van de horeca, winkels en gemeentelijke instellingen radicaal verruimd of vrijgegeven moeten worden. Zij steunen het plan van het Werkatelier van Leidse binnenstadwinkeliers en vastgoedeigenaren om de traditionele koopavond tot 21 uur af te schaffen.

Echter, volgens de Jonge Democraten moet het niet alleen bij het afschaffen van de vaste koopavond op donderdag blijven. Zij pleiten ook voor het vrijgeven van de openingstijden in de horeca, het verruimen van de openingstijden van gemeentelijke instellingen in de avond en het afschaffen van de traditionele koopzondag.

‘De gemeente Leiden moet nu stappen vooruit zetten.’, stelt de voorzitter van de Jonge Democraten Leiden – Haaglanden Milan Assies. ‘We moeten ondernemers zoveel mogelijk de vrijheid geven om te innoveren door hen geen beperkingen op te leggen wat betreft de openingstijden van hun zaak op grond van uitsluitend een dag of tijdstip. Bovendien zijn ook de werktijden veranderd. Het is namelijk lang niet meer vanzelfsprekend dat er in ieder huishouden ’s avonds iemand vrij is. Daarom is ook het verruimen van de openingstijden van gemeentelijke instellingen cruciaal. Wij hopen dat de komende coalitie de bereidheid toont om deze noodzakelijke veranderingen door te voeren.’

Categorie: Nieuws