#

?Dwars, Jonge Democraten en Jonge Socialisten kondigen acties aan wegens wegbezuinigen Beneluxtrein.

25 Nov 2011

Dwars, de Jonge Democraten en de Jonge Socialisten Den Haag zijn woedend vanwege het voornemen van het kabinet om de internationale trein tussen Amsterdam en Brussel weg te bezuinigen. Deze verbinding is volgens de Haagse politieke jongerenorganisaties van D66, Groenlinks en de PvdA te belangrijk voor de stad.

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de intercity verbinding Amsterdam-Brussel zal worden opgeheven. Deze trein rijdt van Amsterdam via Den Haag Holland Spoor naar Brussel, de zogenaamde Beneluxlijn. Den Haag verliest met dit besluit een belangrijke internationale verbinding. De Haagse afdelingen van DWARS, Jonge Socialisten en Jonge Democraten vinden dit zeer teleurstellend en onterecht en gaan  daarom met acties komen voor het behoud van deze belangrijke verbinding.

“Den Haag als internationale stad van Recht en Vrede zonder een directe internationale verbinding met Brussel moet het kabinet niet willen” aldus Dean Glasbergen, voorzitter Jonge Democraten Leiden-Haaglanden e.o. “Hoe kan het kabinet een lijn afschaffen waar op Den Haag HS veel mensen gebruik maken van de trein naar Brussel. De enige mogelijkheden die straks overblijven zijn de Fyra en Thalys beide tegen fors hogere prijzen dan nu het geval is”.

“Het kabinet zorgt ervoor dat de reis naar Brussel fors duurder wordt en in deze economisch zware tijden zorgt dit voor een extra barrière om naar Brussel af te reizen.”, aldus Sanne Nusselder, voorzitter Dwars Den Haag. “Dat maakt het Europees Parlement een stuk minder toegankelijk voor de Nederlander”.

De jongerenafdelingen in Den Haag zijn zich aan het beraden op acties.  Voorzitter van de Jonge Socialisten Den Haag – Leiden Wouter Booij: “Als het kabinet denkt dat we dit zomaar pikken dan hebben ze het fout.  Wij willen niet dat de afstand met ‘Europa’ nog groter wordt dan dat hij nu al is! We zijn nu druk aan het nadenken over ludieke en sterke acties om dit plan van de tafel te vegen. Wij willen de internationale verbinding met Brussel behouden en daarmee basta”.

?
Categorie: Nieuws