Blogpost

D66 zuid-holland regiocongres

De provincie is niet mega populair, sexy en cool... Maar, wat is als jongerenorganisatie mooier dan dat je als afdeling concrete invloed kan uitoefenen op de vorming van beleid in je regio? Tijdens een ledenactiviteit over de provincie eerder deze maand hebben we amendementen opgesteld en uiteindelijk ook ingediend met betrekking tot het Nachtnet, stages en meer. Dat onze leden actief bezig zijn met de provincie is goed nieuws op zich. Het betekent namelijk dat jongvolwassen zich bezig houden met politiek en ook de verantwoordelijkheid nemen mee te denken in plaats van langs de zijlijn te roepen.

Vandaag was een goede dag voor onze Jonge Democraten afdeling. We zijn er namelijk in geslaagd om het provinciaal verkiezingsprogramma in positieve zin bij te stellen en daar net iets meer jonge frisse input aan te geven. Een nauwe samenwerking tussen JD-Leiden-Haaglanden en JD-Rotterdam, én het lobbywerk van onze Secretaris-Politiek Leon Bosma hebben ervoor gezorgd dat er twee amendementen zijn aangenomen die concrete invloed hebben, specifiek op jongeren.

Met het amendement: "Houd het nachtnet op de rails" hebben we ervoor gezorgd dat D66 in provincie gaat streven naar het uitbreiden van het nachtnet en het verbeteren van de aansluitingen van het nachtnet.

Daarnaast gaat de provincie het goede voorbeeld geven door zorg te dragen voor een ruim aanbod aan stageplekken bij de Provincie voor alle opleidingsniveaus, om zo de aansluiting van onderwijs-arbeidsmarkt te verbeteren.

Kortom een fantastisch resultaat! Laten we deze constructieve houding vasthouden en zorgen dat we als Jonge Democraten blijvend constructieve input kunnen leveren aan D66.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Congresboek JD Leiden Haaglanden 15 december 2015

Beste allemaal, Het congresboek van de JD Leiden Haaglanden kun je bezichtigen via deze link. We hopen dat jullie er klaar voor zijn en net zoveel zin hebben als wij in een terugblik op het afgelop...

Lees meer...

Weblog

Activiteitsverslag - de Metropoolregio

Deze laatste woensdag van november zijn we in Delft in gesprek gegaan over de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Voor mij als Delftenaar uit het Leiden-Haaglanden-bestuur is dit dan ook een mooie t...

Lees meer...

dinsdag 21 november 19:30
Fake News en Populisme - Leiden-Haaglanden
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden
donderdag 30 november 19:30
Campagnebrainstorm - Leiden-Haaglanden
zaterdag 02 december 11:00
PI-Dag - Politiek Inhoudelijke Dag - Landelijk
dinsdag 05 december 19:30
AAV 5 december - Leiden-Haaglanden
donderdag 07 december 19:30
Schrijfmarathon voor Amnesty - Landelijk
donderdag 14 december 12:00
IFLRY Congres - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitter

© 2017 Jonge Democraten