Blogpost

Activiteitsverslag - de Metropoolregio

Deze laatste woensdag van november zijn we in Delft in gesprek gegaan over de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Voor mij als Delftenaar uit het Leiden-Haaglanden-bestuur is dit dan ook een mooie thuiswedstrijd. Over het algemeen steek ik mijn energie logischerwijs in de avonden die we in deze stad organiseren. Voor mij is het neerzetten van zo'n bijeenkomst overigens niet de belangrijkste rede geweest om actiever te worden binnen de afdeling. Het organiseren van zo'n avond is naar mijn idee immers het middel voor het bereiken van onze doelen.

Terugkijkend op afgelopen woensdag geeft het veel voldoening om rond elven de deur van het café uit te lopen en mijn fiets te pakken. Onderwerpen die we binnen de JD besprek zijn weliswaar op Wikipedia te raadplegen, de manier waarop ze worden behandeld bewijzen keer op keer de toevoeging van onze activiteiten. Ik zal je meenemen in de sfeer van afgelopen keer. De setting was als volgt: in het bovenzaaltje van een café aan de Markt staat Lucas Vokurka, oud wethouder uit Delft en nu kwartiermaker bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Na een informele inloop waarbij iedereen rustig een drankje pakt, begint Lucas rond acht uur met de inleiding. Tegenover hem zit zijn college Bart Nijhof, raadslid voor D66 in Leidschemdam-Voorburg, die later het woord van hem overneemt. In ruim een uur tijd behandelen we tal van aspecten van deze bestuurlijke samenwerking. Ik bestrijd daarbij, ook bij dit onderwerp, dat het alleen te volgen is voor 'JD-insiders'. Iedereen die het onderwerp interessant vindt is welkom en 'kan meedoen'.

De activiteit van woensdag organiseerden we als afdeling samen met onze buurtjes van de JD afdeling Rotterdam. Ook wij bundelen immers onze krachten als dat kan ;-)  Deze Metropool-activiteit was daar logischerwijs de perfecte kans voor. 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Congresboek JD Leiden Haaglanden 15 december 2015

Beste allemaal, Het congresboek van de JD Leiden Haaglanden kun je bezichtigen via deze link. We hopen dat jullie er klaar voor zijn en net zoveel zin hebben als wij in een terugblik op het afgelop...

Lees meer...

Weblog

Activiteitsverslag - de Metropoolregio

Deze laatste woensdag van november zijn we in Delft in gesprek gegaan over de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Voor mij als Delftenaar uit het Leiden-Haaglanden-bestuur is dit dan ook een mooie t...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden
woensdag 04 oktober 19:30
Voltooid leven - Leiden-Haaglanden
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
dinsdag 10 oktober 19:30
Asielbeleid op gemeentelijk niveau - Leiden-Haaglanden
dinsdag 17 oktober 19:30
DuurzaamheidsPubQuiz - Leiden-Haaglanden
donderdag 19 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitter

© 2017 Jonge Democraten